Gülümseyin :)


Sevgili Arkadaşlar ben geçen sene bi masal okumuştum. Orda bi kralın kızı vardı, yani bi prenses. O prenses hiiiç gülmüyormuş, hep ööyle somurtup oturuyormuş. Bi prensesin dolu oyuncağı, elbisesi, eşyaları vardır, yani istediği her şeye sahiptir. Niye mutsuz olur, gülmez ki o zaman? Düşündüm de belki de onu sevecek arkadaşları yoktur, yalnızdır. Ben mesela yalnız olsam, annem babam duymasın ama çok mutlu olmazdım herhalde. Tamam annem babam en çok sevdiklerim, onlarla da konuşuyorum, bazen oynuyorum bile ama arkadaş daha farklı bişey.

Şimdi aklıma geldi onu anlatayım size arkadaşlar. Biz iki sene önce babamın işi yüzünden başka bi şehre taşınmıştık. Tabi arkadaşlarımdan ayrılmıştım. Annem babam bana "üzülme Elif, yeni arkadaşlar bulabilirsin orada" demişlerdi.

Yeni evimize taşındıktan sonra apartmanımızda oturan komşular bize geldi. Çok mutlu oldum o zaman, çünkü apartmanda benimle aynı yaşta bi dolu arkadaş varmış meğer. Onlarla gerçekten çok iyi arkadaş olduk. Ama bi tanesi adı Deniz'di, çok somurtkan bi çocuktu, doğru dürüst gülmüyordu. Oynarken hep kendi dediği olsun istiyordu, olmadımı da oyunumuzu bozuyordu.

Bi gün apartmanın bahçesinde oynarken onu aramıza almadık, çok kızdı, arkadaşım Hüseyin'e bi tokat attı. Hepimiz bi kötü olduk tabi.

O sırada dedem evden aşağıya indi. Köyden bikaç günlüğüne gelmişti dedem. O çok kitap okuyan, çok bilgili bi insandır. Çok da tatlı konuşur dedem. Yanımıza geldi, "ne oldu burada çocuklar?" diye sordu. Biz de baştan sona hepsini anlattık.

"Tatlı çocuklar siz arkadaşlığın, dostluğun ve neşenin olduğu yerlerde olmak istersiniz hep değil mi?" diye sordu dedem. Biz de hep birlikte "eeveet" dedik. “Ama bunları sadece istemek yetmez. Bunları hep arkadaşınızdan beklemek de olmaz. Bunun için herkes çaba göstermeli, arkadaşlarının isteklerine saygı göstermeli hatta fedakârlık yapmalı. Affedici olmalı, güleryüzlü olmalı, neşeli olmalı, kimseyi kırmamalı. Bunlar, Allah'ın bizden istediği davranışlardır. Böyle güzel bir ahlâkı yaşarsanız, arkadaşlarınız sizi sever ama en önemlisi Allah sizi sever."

“Veee sevgili Peygamberimiz(asm), ‘tebessüm sadakadır’ buyurmuş. Hadi şimdi hepiniz birbirinize sadaka verin bakayım” dedi.

Dedem sonra Deniz'e baktı, "hadi sen de Deniz; gülümse bakayım yavrum" dedi gülerek. Komikti ama dedem, Deniz güldü tabi. O gülünce biz de gülmeye başladık.

 



Yorumlar

255 karakter kaldı

Üye girişi yap ve yorumla » Üyeliksiz yorumla »

  • 22 Haziran 2015, Pazartesi - 15:31

    Nur Çiçeği
       Nur Çiçeği - Yozgat


    :( ya anlamadığım birşey var ben buraya önceden de üyeydim bugun tekrar uye oldum onceden soru gonderme yeri cikiyordu simdi cikmiyor nasil soru gonderebilirim?

  • 03 Mayıs 2015, Pazar - 19:52

    sevgi1234
       sevgi1234 - Antalya


    Elif abla nasil bu siteye bir seyker yaziliyo anlamadim hic bir sey yazamiyorum bu arada bugun yeni katilsamda senin butun yazi larini buyuk bir istekle okudum

  • 17 Mart 2015, Salı - 19:52

    deren
       deren - Afyonkarahisar


    Elif abla Deniz neden gülmüyormuş peki